vrijdag 29 oktober 2010

Biografie Natascha Kampusch

Voor het vak Nederlands moeten we een biografie lezen. Ik heb gekozen voor "De diefstal van mijn jeugd" van Natascha Kampusch. Ik wil een verhaal waar iets achter zit, niet zomaar een levensverhaal van een bekend persoon.

Ze is een vrouw uit Oostenrijk die in 1998 werd ontvoerd, ze werd gevangen gehouden in Strasshof an der Nordbahn voor 8 jaar. In 2006 is ze kunnen ontsnappen.

maandag 25 oktober 2010

Cri du chat - Syndrome

Bij de les biologie leren we over mutaties, één van deze mutaties noemt het Cri du chat - Syndrome. Zoals de naam het al zegt, huilt de baby net als een kat die miauwt. Ik wilde graag het geluid eens horen en zocht het daarom even op.
Ik vind niet dat je een duidelijke gelijkenis hoort tussen een kat die miauwt en een huilende baby die aan dit syndroom lijdt. Wel hoor je dat het een abnormaal geluid is voor een pasgeboren huilende baby.

Man bijt hond --> Boortmeerbeek

In de week van 18 oktober - 22 oktober ging het bij Man bijt hond in de rubriek "het dorp" over mijn gemeente; de gemeente Boortmeerbeek.
In deze rubriek tonen ze elke week een ander dorp, ze tonen enkele -extreme- bewoners van het dorp.
Als je deze filmpjes bekijk, lijkt het of Boortmeerbeek de plaats is waar alle zotte mensen samen wonen. Gelukkig is dit niet zo !

vrijdag 15 oktober 2010

Buitenlandse ervaring

Vandaag kregen we op school informatie over YFU.
Dit is een vzw die leerlingen onder andere de kans biedt om een jaar naar het buitenland te gaan.
Ze gaan daar naar school en leren zo de cultuur en de taal kennen. Ook maken ze er neuwe vrienden, van over de hele wereld.
Ook ik heb me ingeschreven voor zo een ervaring alleen niet bij deze organisatie maar bij AFS.
Nog even afwachten naar welk land ik ga, maar het zal Brazilië, Mexico of Zuid-Afrika worden.