woensdag 24 november 2010

Bereid je voor op het ergste

Ik stoot kat aan: Het is beter eruit te kruipen en hoger te gaan liggen dan hier, waar al het gas heenzakt. Maar we brengen het niet zover; een tweede hagel begint. Het is, alsof het lawaai niet meer komt van de projectielen, maar uit de grond zelf. Met een hevig gekraak suist iets zwarts op ons af. Vlak naast ons komt het neer: het is een doodkist, die uit de grond is geslingerd.

(Bron: 'Van het westelijk front geen nieuws' van Erich Maria Remarque p.44)

"Studenten porren scholieren aan"

Studenten van de Katholieke Hogeschool Leuven helpen enkele leerlingen van het Miniemeninstituut en het Koninklijk Atheneum Leuven met hun GIP. Het zijn leerlingen die gekozen zijn uit een grote groep. Het gaat vooral om de leerlingen waarvan de studenten denken dat ze de hulp goed kunnen gebruiken. Ze komen wekelijks samen om te werken voor school. En ze proberen hen zo aan te sporen om volgend jaar verder te gaan studeren.
(Bron: Het Nieuwsblad)

dinsdag 16 november 2010

6STW 2010-2011

Ik zit in mijn laatste jaar STW in het K.A. Redingenhof en dit is mijn klas.


Zenn - Shana C - Laura - Daisy -Seppe - Mathias - Meneer Broos

Biografie Maya Ramón

Voor het vak Nederlands moeten we een biografie lezen, eerder wou ik het boek "De diefstal van mijn jeugd" lezen over de kidnapping van Natascha Kampusch. Dit vind ik nergens in de bib, dus heb ik een andere biografie gekozen. "Ik heb nog dochters, hoor" van Maya Ramón.



donderdag 11 november 2010

Het huwelijk - WIllem Elsschot





Zo gingen jaren heen. De kinderen werden groot
en zagen dat de man die zij hun vader heetten,
bewegingsloos en zwijgend bij het vuur gezeten,
een godvergeten en vervaarlijke aanblik bood.